γιαννα.jpg

Γιάννα Πανταζή

Κοιν. Λειτουργός, M.A, Εμψυχώτρια Ομάδων NDI, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας NDI, Ψυχοθεραπεύτρια NDI

Η Γιάννα Πανταζή γεννήθηκε στην Σπάρτη και σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Πατρών. Διαθέτει μεγάλη κλινική εμπειρία καθώς απασχολείται επαγγελματικά στο τομέα της υγείας από το 2005.
Για έναν χρόνο εργάστηκε σε δημόσιες επιτροπές αξιολόγησης μαθησιακών δυσκολιών, όμως πολύ γρήγορα το πάθος της για τη συμβουλευτική την οδήγησε στον ιδιωτικό τομέα όπου για 15 χρόνια ασχολήθηκε με την υποστήριξη και τη συμβουλευτική οικογενειών και ατόμων με αναπηρία. Ευαισθητοποιημένη για τις ανθρώπινες επιστήμες συνέχισε την εκπαίδευσή της, στη μέθοδο της Παρεμβαίνουσας Μη Κατευθυντικότητας του Michel Lobrot (Non Directivité Intervenante – NDI) οπότε και έγινε Εμψυχώτρια Ομάδων NDI, πιστοποιημένη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας NDI και Ψυχοθεραπεύτρια NDI.Έχει μεταπτυχιακό στη Δια Βίου μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων του «Πανεπιστημίου Μακεδονία», ενώ είναι καθηγήτρια σε ιδιωτικό κολέγιο, όπου διδάσκει το μάθημα της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Συμβουλευτικής, στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των φοιτητών στην Κλινική Αποκατάσταση.
Από τον Δεκέμβριο του 2018 και σε συνεργασία με την Αλεξάνδρα Γέροντα, ίδρυσε το σύγχρονο κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας,  «SoulDares». Το Κέντρο βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στην οδό Αγίου Μηνά 7 και παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ανθρώπους που επιθυμούν να κάνουν ατομική, ομαδική ψυχοθεραπεία ή και να συμμετάσχουν μηνιαία σε βιωματικά εργαστήρια με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες.
Πιστεύει στον άνθρωπο και τις δυνατότητες του και θεωρεί πως αλλάζουμε  βαθιά και ουσιαστικά όταν η ψυχή μας τολμά να αναμετρηθεί με τους φόβους της.