top of page
Αλεξάνδρα Γέροντα

Αλεξάνδρα Γέροντα

Ψυχολόγος, MSc, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
ageronta@souldares.gr
6972 839 609

Η Γέροντα Αλεξάνδρα ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (2002) και έχει Μεταπτυχιακές της σπουδές στο αντικείμενο των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο του Southampton στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Επί σειρά ετών εργάστηκε στο Λονδίνο, στο Τμήμα Διάγνωσης Δυσλεξίας του Πανεπιστήμιου City καθώς και σε δημόσια, ιδιωτικά πλαίσια όπου απέκτησε μεγάλη κλινική εμπειρία σε παιδιά και εφήβους που αντιμετώπιζαν μαθησιακές και συναισθηματικές δυσκολίες. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε τις σπουδές της και μετά από 4ετή εκπαίδευση απέκτησε τον 3ο της επαγγελματικό τίτλο ως Οικογενειακή – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια.
Από το 2007 μέχρι και σήμερα εργάζεται στην Ελλάδα σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε φορείς του υπουργείου Παιδείας που διεξάγουν την αξιολόγηση των αναγκών των μαθητών και τη δημιουργία διαφοροποιημένης υποστήριξης.
Για 2 έτη υπήρξε βασικός συνεργάτης της αγγλικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης, “Save the Children”, όπου ως μέλος της κινητής διεπιστημονικής ομάδας, παρείχε συμβουλευτική και ψυχοθεραπευτική υποστήριξη σε  οικογένειες προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ. Παράλληλα έχει εργαστεί ως καθηγήτρια ψυχολογίας σε ιδιωτικά κολλέγια της πόλης για φοιτητές προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου.
Από τον Δεκέμβριο του 2018 έχει δημιουργήσει το Κέντρο Συμβουλευτικής κα Ψυχοθεραπείας “SoulDares”, όπου σε συνεργασία με την  Γιάννα Πανταζή αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, την εμπειρία τους αλλά και το πάθος τους για τον άνθρωπο. Σκοπός του Κέντρου είναι η εξασφάλιση ενός σύγχρονου πλαισίου  ψυχοθεραπευτικής στήριξης για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον «Εαυτό», να καλλιεργήσουν τις διαπροσωπικές σχέσεις και να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους, αντιμετωπίζοντας προσωπικές δυσκολίες και απαιτητικές ή αντίξοες συνθήκες.
Πιστεύει βαθιά στην ανθρώπινη δύναμη για αλλαγή καθώς και στο αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου να ζει και να βιώνει την μοναδικότητα μου, μέσα σε πλαίσια σεβασμού και κατανόησης.

Βιογραφικά: About Me
Γιάννα Πανταζή.jpg

Γιάννα Πανταζή

Κοιν. Λειτουργός, M.A, Εμψυχώτρια Ομάδων NDI, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας NDI, Ψυχοθεραπεύτρια NDI
gpantazi@souldares.gr
6937 434 858

Η Γιάννα Πανταζή γεννήθηκε στην Σπάρτη και σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Πατρών. Διαθέτει μεγάλη κλινική εμπειρία καθώς απασχολείται επαγγελματικά στο τομέα της υγείας από το 2005.
Για έναν χρόνο εργάστηκε σε δημόσιες επιτροπές αξιολόγησης μαθησιακών δυσκολιών, όμως πολύ γρήγορα το πάθος της για τη συμβουλευτική την οδήγησε στον ιδιωτικό τομέα όπου για 15 χρόνια ασχολήθηκε με την υποστήριξη και τη συμβουλευτική οικογενειών και ατόμων με αναπηρία. Ευαισθητοποιημένη για τις ανθρώπινες επιστήμες συνέχισε την εκπαίδευσή της, στη μέθοδο της Παρεμβαίνουσας Μη Κατευθυντικότητας του Michel Lobrot (Non Directivité Intervenante – NDI) οπότε και έγινε Εμψυχώτρια Ομάδων NDI, πιστοποιημένη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας NDI και Ψυχοθεραπεύτρια NDI.Έχει μεταπτυχιακό στη Δια Βίου μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων του «Πανεπιστημίου Μακεδονία», ενώ είναι καθηγήτρια σε ιδιωτικό κολέγιο, όπου διδάσκει το μάθημα της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Συμβουλευτικής, στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των φοιτητών στην Κλινική Αποκατάσταση.
Από τον Δεκέμβριο του 2018 και σε συνεργασία με την Αλεξάνδρα Γέροντα, ίδρυσε το σύγχρονο κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας,  «SoulDares». Το Κέντρο βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στην οδό Αγίου Μηνά 7 και παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ανθρώπους που επιθυμούν να κάνουν ατομική, ομαδική ψυχοθεραπεία ή και να συμμετάσχουν μηνιαία σε βιωματικά εργαστήρια με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες.
Πιστεύει στον άνθρωπο και τις δυνατότητες του και θεωρεί πως αλλάζουμε  βαθιά και ουσιαστικά όταν η ψυχή μας τολμά να αναμετρηθεί με τους φόβους της.

Βιογραφικά: About Me
bottom of page