top of page
181soulParty.jpg

Άρθρα

"Προσπαθείς να χαμογελάς, αλλά δεν είναι εύκολο..."

Γράφει η Αλεξάνδρα Γέροντα

Κάθε μέρα έρχεται μια γνώση, μια εσωτερική επίγνωση, μια συνειδητοποίηση παραπάνω!  Ένα συνεχόμενο ταξίδι …

Παγιωμένες πεποιθήσεις που υποβόσκουν και καθορίζουν την πραγματικότητα μας, διευρύνονται «αναγκαστικά» από το χρόνο και τις νέες εμπειρίες.

Τα συναισθήματα συνδέονται με τις συμπεριφορές και τις σκέψεις που καμιά φορά κυριαρχούν και συνειδητά ή ασυνείδητα κακοποιούν το νου.

Μια καθημερινή προσπάθεια να τακτοποιήσεις τα πράγματα που κουβαλάς στη προσωπική βαλίτσα καθώς βολτάρεις στον εσωτερικό σου κόσμο…


Αγναντεύεις το «έξω», κυρίως μέσα από το παράθυρο. Δεν είναι εύκολο να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν.

Δεν αγγίζεις, δεν αγγίζεσαι.. μιλάς σπάνια, δε μοιράζεσαι.

Προσπαθείς να χαμογελάς, αλλά δεν είναι εύκολο...δεν έχεις μεγάλη πρόσβαση στο φως, στη χαρά, στην ησυχία.. και όλη αυτή η συνθήκη σήμερα κάνει το ταξίδι πιο δύσκολο και καμιά φορά ανυπόφορο..

Πάρε το φόβο σου αγκαλιά και συνέχισε.. Μπορεί ο φόβος να μην εξαφανιστεί αλλά θα του κρατάς το χέρι!

Βρες συμμάχους για να βάλεις λίγη ομορφιά σε όλη αυτή την ασχήμια.. μικρές, καθημερινές, απλές στιγμές!

Ζήτα από τον εαυτό σου συμμαχία.. δεν ξέρεις ποτέ, μπορεί να σε εκπλήξει..

Βγες έξω να πάρεις αέρα!

Άκου μουσική!

Φρόντισε να φας ζεστό φαγητό!

Τρέξε να εκτονώσεις όλα τα δύσκολα που έχουν συσσωρευτεί μέσα σου!

Δεν είσαι μόνος!

Ζήτα βοήθεια!

Μίλα σε κάποιον!

Κράτα την επιθυμία σου από το χέρι και πέρνα μέσα από το σκοτάδι για να βγεις στο φως!


Σκέψεις αφιερωμένες σε κάθε άνθρωπο που παλεύει με τα δικά του σκοτάδια, μικρά η μεγάλα.

Άρθρα: Text

Συντροφικές σχέσεις: Το “άλλο μου μισό” ή ολόκληρος εγώ;

...by SoulDares

«…Χρειάζεται ένας ολοκληρωμένος χαρακτήρας για να αντέξεις τη μοναξιά…¨Austin O’Malley

Οι άνθρωποι βιώνουμε έντονα την ανάγκη για συντροφικότητα και καταναλώνουμε σημαντική ενέργεια στην αναζήτηση ενός συντρόφου που θα συμπληρώσει «το άλλο μας μισό».  

Αυτή η μεγάλη επιθυμία πολλές φορές μας οδηγεί στο να προσπαθούμε να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε τη συμπεριφορά των ανθρώπων με τους οποίους σχετιζόμαστε, στρέφοντας το βλέμμα της παρατήρησης από τον εαυτό, στον άλλον!

Βασιζόμενοι στη δική μας γνώση και οπτική, δημιουργούμε πεποιθήσεις και υποθέσεις που εμποδίζουν την ουσιαστική επικοινωνία κι επαφή, καθώς τα προσωπικά σενάρια τα έχουμε ήδη γράψει.

Πόσες φορές, δεν έχουμε σκεφτεί την απάντηση του συντρόφου μας πριν καν τον ρωτήσουμε και επανερχόμαστε με επιπλέον επιχειρήματα σε απαντήσεις που επί της ουσίας δεν δόθηκαν πραγματικά, ποτέ;

Η ισχυρή συναισθηματική μας ανάγκη να αγαπηθούμε, επηρεάζει την ικανότητα μας να δούμε τον άλλον σαν ξεχωριστό, μοναδικό άνθρωπο και όχι ως συμπλήρωμα του δικού μας εαυτού ή αναγκών.

Η αυτογνωσία και η επίγνωση των προσωπικών αναγκών και των συναισθημάτων αποτελεί μια προϋπόθεση, απαραίτητη για την επιλογή του ιδανικού για εμάς, συντρόφου.

Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να εστιάσουμε την παρατήρηση στον εαυτό, δημιουργώντας σταδιακά μια σταθερή και ολοένα πιο ξεκάθαρη εικόνα των «τι θέλω», «τι έχω ανάγκη», «τι προσδοκώ» κ.ο.κ

Έτσι, θα καταφέρουμε να αποδεσμευτούμε από προκατασκευασμένες προσδοκίες και να ζήσουμε τη ζωή μας γνήσια, ουσιαστικά και αληθινά.

Η πραγματική επικοινωνία πρώτα απ’ όλα με τον εαυτό και στη συνέχεια με το σύντροφο, αποτελεί το σημαντικότερο δομικό στοιχείο για τις ερωτικές, αλλά και όλες τις σχέσεις μας γενικότερα.

Άρθρα: Text
bottom of page